Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
February 14th, 2005 by Valery Dachev

Роса от щастие

Всичко започна още снощи. Иван и Албена ми звъннаха, че не могат да намерят адреса на Полина на този пощенски код. Оказа се, че на сайта, на който проверяваха, просто няма всички улици. (Странно, че тя живеела в съседния квартал – само на 40км !) На друг, слава Богу, ги имаше и оправихме положението. Радвам се, че го направиха и като хората :). Полина (която, естествено, пак не си чуваше телефона) малко по-късно се появи и просто беше “шокирана”. Ами то си е за шок – някакъв абсолютно непознат българин в средата на 30те да ти цъфне на вратата, за да ти предаде нещо за св.Валентин… Мога само да предполагам как е реагирала :). Но пък се получи готинко ! Заспах доволен от себе си…

… и се събудих пак така. Днес ме гонеше една сладка, мързелива еуфория. Безгрижието ми нямаше равно, а усмивката така и не слезе от лицето ми. Учуден съм на реакцията на хората, особено тази на Жоро Чорбаджийски. Може би е католически празник, но пък и половин атеистка България отбелязва Коледа. Просто днешният ден е като да си дадеш равносметка за това, което имаш (а и може би и това, което ти липсва). Просто един по-специален ден, ден с нещо различно. Дали ще е 14ти или пък 2ри февруари, дали ще е на петък 13ти или 9ти септември… има ли значение ? :)

Реших да отскоча до домакинката, да подменя някой друг дюшек, да подпитам за едното бюро, за мрежата… и на излизане попадам на известие от пощата – очаквали ме 0,650кг от Англия пише :). Направу разстреляха момента с изненадата, но нищо Та минах през стаята на домакинката, а те явно се бяха подготвили да зарежат лозата пред входа и. Еми направихме го, попийнахме малко винце и отлетях към пощата. Подбрах колетчето и митническата декларацийка си изпя почти всичко – нямаше го сладкото писмо и, разбира се, шоколада ! :) Нищо не може да разбие еуфорията ми ! :) Даже бях забравил да поговоря с домакинката по основното, за което бях отишъл, но… предвид че бяха седнали на маса вече, така и не успяхме и да го обсъдим. Измъкнах се елегантно, преди да са ме набили.

Както и да е… Правя чудесни спагети, споменах ли ? :) А с това Cabernet Sauvignon на Търговище просто вървят страхотно ! (Василе, конкуренция, батка ! :)).

Comments

3 Responses to “Роса от щастие”
  1. “Eternal Sunshine on the Spotless Mind” ми хареса – аз също го гледах преди 5-6 дни. ?? само да отбележа, че той по-скоро се опитва??е да се оттърве от изтриването й. Също така ти препоръчвам “Enigma” – добър филм.

  2. В интерес на истината, видях заглавието на последния ти пост (а и цитата) в блога ти малко след това тук. ??наче имах точно това предвид, ко го казах по “ебати изклесъчния начин” ™. Мерси за Enigma. Обещавам си да го изгледам :).

  3. Наскоро и аз гледах Closer и напълно споделям мнението ти. Чесно казано тази постоянна смяна на партниорите в филма ми се стори много глупава и някак си ми липсва??е замисъла на целия филм. Наскоро гледах и Love Actually, който доста ме грабна. Един от малкото хубави филми с толкова известни актьори в него.
    Мисля след малко да си изтегля тази Enigma, а колкото до The Pianist, съм чувал че е доста сполучлив филм ;-)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: