Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
February 13th, 2005 by Valery Dachev

Weekend

Оказа се, че в петък изпитът се оказал отложен (Физиката на Полупроводниците не е нещо елементарно, а преподавателката има наистина високи изисквания… за нивото ни). ??збих го на гледане на филмчета, като гледам да са някакви значими (съдейки по IMDb.com). Първият бе??е Closer – спестих си ходенето на кино. Една на пръв поглед обикновена драма с участието на Julia Roberts и моята слабост – Natalie Portman. Всъщност историята е за гре??ките и за искреността. Сюжетът не е нещо необичайно. Даже напротив. Но това го прави актуален (може би затова харесах преди време Love Actually (2003). Така и така бях почнал с уж сладникавите романтични филмчета, изгледах и Eternal Sunshine on the Spotless Mind (2004), на който случайно попаднах из мрежата. Не съм свикнал да виждам Jim Carey в сериозни роли, но филмът е наистина сполучлив. Това е историята на двама ду??и, които опитват буквално да изтрият връзката си. Почти целият филм протича в странния сън на Joel съпътства?? процедурата – осъзнаване на това, което губи със спомените си, и битката да го запази. Страхотно филмче ! Остават Memento (2000) и The Pianist (2002). Съдейки по коментарите, очаквам да бъдат нещо наистина въздействащо, а може би имено това търся напоследък.

Вчера се почувствах малко по-добре. Уви, пак не можах да поокабеля, но пък излязох до пица ??талия, за да се хапна супички с приятелчи, а после и в Galaxy, за да помятам малко дартс. Усещам как пак съм тръгнал да я закъсвам с паричките и това ме подтиска. От друга страна са забавни еквилибристиките, които правя с финансите си :).

След два часа пристига и Мира. Ще се опитам да поразчистя тук, но, като гледам, май няма да се получи особено успе??но. Галин пък току-що се изниза за една седмива в Лозенец да пази апартамента на свой приятел. Останах си без компанийка за през деня (Мира ще е на курсове), но пък от друга страна ще мога да уча за двата изпита през седмицата, а пък и работа нямам малко…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: