Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
February 11th, 2005 by Valery Dachev

Боледуванье

Вчерашния ден се събудих с нормална температура. Успях да я задържа така през целия ден и бях доволен от себе си. Въптреки това гледах да се пазя, особено като не свърших почти нищо общественополезно. Основно гледах епизодите на “Всички обичат Реймънд”, които успях да намеря в Интернет. Излежавах се и пих чай. Мислих, че съм се стабилизирал, но петте минути, които прекарах в коридора на блока ми бяха достатъчни да вдигна отново тепература. Добре, че Галин се беше прибрал, за да презареди запасите от лекарства. Тази сутрин не знам колко по-добре съм, но определено ще бъда по-внимателен…

Полина също не беше в перфектно настроение. Както сама каза, току-що беше получила втори удар и като че ли беше шокирана. Слава Богу, нещата като че ли бързо успяха да се успокоят и разговорът ни премина към обичайната докачливост и лиготия (с които често прекалявам). То като цяло нещата започнаха да вървят по-гладко, след като онзи ден успяхме да се изясним по въпроса с моята (не)сериозност.

Междудругото, Антон Блажев се свърза с мен на ICQ, за да покоментираме “Cannibal Holocaust” и повестта на Виктор Сорокин – “Настя”. Уви, вчера не ми се седеше много-много пред компютъра и го прочетох едва днес. Да, бруталничък си е, но ми се стори някак банален. Това, което ми направи впечатление беше красивото изразяване на автора в началото, но като че ли е пропуснал да даде причината за това развитие. А в самия филм не бях толкова шокиран от самия канибализъм като такъв, колкото от факта, че, даже на фона на този канибализъм, “цивилизованите” младежи там приличат на варвари. Обясних и, че канибализмът е просто плод на различна аксиоматика на културата на тези племена, докато поведението, с което действащите лица във филма заслужиха смъртта си е, е толкова първично, че прави именно тях примитивни.

P.S. Умишлено няма връзка към разказа на Сорокин. Който се интересува…

Comments

One Response to “Боледуванье”
  1. Правилно. Ако вземе?? да умре??, хептен никой няма да окабели??. (е, и никого няма да буди?? в ранната сутрин със sms-и и обаждания, ама тва е един отделен въпрос).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: