Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
February 4th, 2005 by Valery Dachev

Стагнация

Снегът е парализирал страната и само кръвожадни мастии щъкат между преспите. Вчера тъкмо ми се стори, че е тръгнало да се постопля, но някъде край летището засякохме Верчето – момиче, което не бях виждал от почти година. И пак така бях решил, че е тръгнало да се пооправя, да се поддава слънчице, седнахме в Примавера и, когато излязохме, вече валеше сняг. Трябва да спра да се виждам с нея, било то и случайно. И по-предния път времето се скапа… и по-по-предния. Такава ни била орисията. Така че, ако на някого му пречи снега, обвинявайте мен. :)

Е снощи Мира си замина. Влакът е пристигнал в Бургас с 3 часа и половина закъснение… естествено, заради мен. На връщане минах през магазина, за да заредя с кафе и да поуча за изпита сутринта, но… явно кафето не помогна и се оспах брутално. И може би по-добре, защото се чувствах наистина невежа. Седнах да посвърша малко работа. Чудих си се сам на магиите, които се опитвах да правя покрай магазина. Нещо не ми харесват перверзиите, които върша с това PHP. Междувременно се появи и бащата на Мира онлайн. Купил си човека едно много сладко рутерче, работещо на Linux (много готино описание има на братята укринци на този адрес – просто ме кефят как ръчкат тия хора :)). Та пляснах едно бързо HOWTO за инсталирането му в техния случай. Такова животинче май ще ми свърши доста добра работа в Казанлък (най-малкото защото не ми се слага цяла машина там). Удоволствието харчи около 59лв..

Някои хора много са се объркали, че съм софтуерна поддръжка в мрежата. Въпреки това отделих два часа, за да поправя едно сериозно разядено от вируси Windows XP. Разчистването им тотално съсипа системата. Не ми се преинсталираше, така че закърпих нещата с едва изтеглен Service Pack 2 и им лепнах F-Prot с по-нови дефиниции. Всъщност не знаят дали имат или нямат инсталирана антивирусна, но пък имат качено Visual Studio. О, забравих да спомена малката подробност, че проблемът им с локалната мрежа идваше от това, че мрежовата им връзка беше със статус “Disabled”. Да, същите онези девойки с лаптопа без мрежова карта… нямам думи. Първи курс информатика във ФМИ на СУ.

След като си загубих голяма част от времето с подобни глупости, се прибрах вкъщи, за да установя, че “Не знам какво ще правите, но това ми трябва за утре по обед.”. Така най-много си ги обичам английските шефове. Не знам кое ще направя първо – да искам препоръки или да им тегля една майна…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: