Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
January 27th, 2005 by Valery Dachev

Защо все на мен ? ™

Нещо ми зацепи ма??ината вчера вечерта. Работе??е, но накъсва??е ужасно. Ре??их, че е заради видео картата, тъй като вентилаторът и бе??е спрял. ??звадих го, почистих го, а покрай него и останалата част от кутията. Пускам и тъкмо тръгвам да запла??вам хората от локалната мрежа с мерките за сигурност, които смятам да въведа в нея, когато компютърът ми просто угасна и отказа да запали повече. Последва разглобяване, почистване, проверка на всички свръзвания – безрезултатно. Оказа се, че не мога и да намеря друго ATX захванване по това време, за да пробвам с него. Задоволих се с мултицет, който едва успях да докопам. След малко консултации по телефона и жичкаджийски изпълнения установих, че (слава Богу) този път е захранването. Чудесно ! Просто невероятно ! Пропуснах ??ББ снощи заради това. Да не говорим, че за Коледа се наложи Дядо Коледа да ми подари нов диск, преди това пък дядото, дето подарява нещата през лятото, ми поадри ново дъно с процесор…. Защо все на мен ?!?! ?? все пак… приятен повод да сменя кутията, която и без това бе??е малка за охлаждането, с което я бях оборудвал. До толкова не стига??е мястото, че вентилатора за процесора бях монтирал на самото захранване и обдухва??е само наполовина – нещо, за което всеки хардуерист би ме анатемосал, а в силиконовата долина ще ме карат доживот да гледам изгрева на раета (Памела Андерсън и тя ли е от силиконовата долина ?!).

От тази сутрин назад с $24. Кутията не е нищо особено, но като за цената си (без ДДС и на дилърски цени, благодарение на Християн) си е добре. По-тежко ми дойде ставането рано сутринта и разкарването до “На майна-си-райна” No.82 и обратно, както и самото разглобяване на единия компютър и монтиране на чарковете в новия. Сглобих си всичко и… за пръв път от доста време се наложи да работя на затворена кутия, просто защото тоя вентилатор работейки с пълната си мощност ще ме разболее. Може би ще му сваля оборотите по-нататък. Християн подхвърли да смажа вентилаторите с вазелин – били много по-тихи така и се държали много по-стабилно. Но това ще стане в момента, в който ми мине срама да мина през аптеката за нещо подобно…

Утре ме чака изпит по Физика на металите (метАлите, а не метЪлите – аз моята си физика я знам :)). Трябва да се учи… снощи успях да мина 1/3 от материала, само защото нямах компютър. Ще се направя, че и днес нямам… :).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: