Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
January 17th, 2005 by Valery Dachev

Про’олемче тук, про’олемче там…

След снощната чистка по сървърите, днес се държат значително по-добре. Васил Колев се постара вчера да компилира ново (2.4.29-rc3) ядро за Porky, което допълнително подобри производителността му. Нещо подобно се случи и с основния ни рутер – Smeagol. Тази вечер Васил ще си поиграе и с ново ядро за него. И без това машинката прави известни проблеми с ненормално вдигане на натоварването, което така и не разбрахме от къде идва. Всъщност проблемът все още го има и се надявам новото ядро да го реши. Дано не стане като с това на Porky, с което се разместиха мрежовите карти по интерфейси, което уреди известен downtime на сървъра. Коства ми известно време докато намеря хора с ключ за там, а и монитор нямаше, така че трябваше и да се пренесе един (който слава Богу имаме излишен). Честно казано, не ми се влиза пак в това помещение, преди да е разчистено – кабели и кабелни канали лежат навсякъде. Иначе е добре обзаведено (само дето леко ни бяха понаводнили) веднъж.

На връщане минах през домакинката. Интересно – миналата година ми казваше “Ще ти скачам по веждите !”, задето окабелявам, а сега ме кара да и окабеля входа. Уви, там организацията е много по-слаба, отколкото се надявах. За пореден път се потвърждава, че в тази мрежа всички са много големи на приказки, но работа реално вършат страшно малко от тях. Ще трябва да се подходи различно: Васил предложи на курса по Мрежова сигурност да даде курсова задача да разработят приложения за автоматично конфигуриране на Windows от съответен configuration server в мрежата. По-нататък ще трябва да мисля и задания…

За съжаление, с всяко изминало събрание моето “StudGrad.Net ToDo” нараства все повече и повече, а времето намалява…

Comments

One Response to “Про’олемче тук, про’олемче там…”
  1. Тия дни ще направя ядрото, че е малко странно, с няколкото patch-а и т.н… ?? дано наистина не стане пак стария номер :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: