Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
January 3rd, 2005 by Valery Dachev

Новогоди??но

Прибрах се от Варна и се почувствах в напълно различен свят – бе??е някак пуста, мръсна, студена и мрачна… Може би е от преумората, от недоспиването или просто се разболявам… но ми е самотно някакси.

Ду??ът след пътуването сяка?? не ми стигна, за да се почувствам по-разтоварен и цял ден ми бе??е напрегнато. Въпреки това, следобед се замъкнахме с azo и компания, да се видим с dustyn и още един момък (който ще ме извинява, че не помня името/ника му). ??зкарахме си прилично добре в Боту??а. Малко след като се прибрах и се отчетох с няколко бързи мейла, Сис ми се обади да тътрим компютъра ми към тях – трябва??е и някакво озвучаване за купончето. Било св.Силвестър (по някакви католически календари) и съответно повод за запой. Бях и намерил много сладка керамична костенурка с невероятен поглед – тънък намек за това как за никъде не бърза и всичко прави в последния момент :). Чувствах се болен и макар, но въпреки нежеланието си, се затикахме с кола до там.

Купончето се оказа въобще не ло??о. Още повече, че по едно време се появиха Деян (с който редовно си простеем по ретро партита в Строежа), брат му Драго и Галин. В един момент ме хванаха щурите и поразкър??их старите си и обрулени от времето кокали :). Бе??е забавно – то не бе??е черно, то не бе??е ретро, то не бяха балади… Само дребния проблем, че сяка?? нарочно има??е едно момиче, което с вън??ния вид и поведението си стра??но ми напомни за някои мои много близки хора. Натъжих се, честно казано. Не мисля обаче, че на този свят има нещо случайно или по-скоро вярвам, че даже случайността се подчинява ма мякакви закономерности (което малко противоречи на идеята на думата “случайност”)… Крайно време е май да свикна с някои неща в живота си. Прибрах се около 3…

Ставането, както винаги, се оказа доста по-трудно от лягането. Пак бе??е Сис, за да ми върне компютъра. ??мах огромно желание да blog-на, още когато се прибрах, но на сутринта вече желанието ми бе??е заместено от преумората. Цял ден ме болят и кръста, краката, ръцете… Наистина съм се разбил от танци снощи. Въпреки това и ужасното време, с Галин и Драго си затикахме задници те до Техномаркет да погледнем за… на кой каквото му трябва. Въпреки, че си тръгнахме с малка микровълнова печка, като цяло не бях много очарован от предлаганото (доста неща липсваха, особено MP3 player-ите на Deisy, а други пък бяха на относително високи цени). Метро също не ни очарова въобще с избор, с петте лева депозит за ползване на ??кафче, и особено с необходимостта от карта за пазаруване (с каквато ние не разполагахме).

Междувременно, телефонът ми се скъса да звъни заради проблеми със сървъра в Казанлък. Като се прибрах, установих, че мистериозно е изчезнала една MySQL таблица с потребители. Съдейки по логовете на Apache, някой е краднал някоя администраторска парола. Междувременно разчистих бъкиите, които други admin-wanna-be’s бяха натворили (станах свидетел на невероятни глупости) и започнах да си играя да подкарвам Postfix (досега я карах на Qmail базирани ре??ения, но за amd64 архитектура в Debian просто няма пакети).

Отделно, че и с наближаващите изпити ме спекоха… което ми напомни, че и в даскало съм я загазил. Май ще трябва да попропусна някой друг ценен проект… :(

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: