Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
December 7th, 2004 by Valery Dachev

“Той не е лош, просто е заблуден”

Понякога имаш едно особено чувство, че всичко върви като някакъв предначертан план… Но не твоя – нечий друг. Виждаш как бавно и постепенно затъваш все повече и повече. Глупаво е, че за сметка на това има точно един момент, в който от удавник се превъщаш в удавен.

Знаеш, че допускаш грешки, и знаеш защо, но не се чувстваш опрадаван. Знаеш, че има нещо, което трябва да прозреш, но се чувстваш сляп. Знаеш, че трябва нещо да преосмислиш и нещо да промениш, но се чувстваш безсилен. Знаеш, че има само положителен и отрицателен изход на нещата, но това ти дава една половинка спокойствие и една половинка тревоги. Знаеш… но като че ли всичко (включително и най-вече ти самият) е срещу теб. Май е по-добре нищо да не знаеш… винаги съм го мислил.

Един приятел преди години ми обясняваше докато игра Tetris: “Правя дупки, за да ги запълня след това. Иначе не е интересно.”. И сякаш системно нареждам погрешно тухличките в живота си, а после се опитвам да запълвам пропуските. Днес си казах едно много продължително “Сбогом” с човек, който адски много обичах и продължавам да обичам. Дълго оплитах и разплитах нещата, но играта стигна до логичния си изход – думичката “край”. И като всяка по-продължителна игра, краят и дойде мигновено. Създадох илюзии, без да съм фокусник, но ги унижтожих като варварин. Съжелявам за всичко, което причиних… и това не ме оправдава. Аз сгреших !

P.S. Честит празник, колеги ! :-/

Comments

6 Responses to ““Той не е лош, просто е заблуден””
 1. Без да те отчайвам, обаче докато обича??, няма край. Може?? да отиде?? на другия край на България (или на света), да се опита?? да започне?? живота си отначало. Но нещо все ще те тегли назад. Дали ще успее?? да му устои?? или не – не знам. По-скоро ще се върне??, но дали тя ще те чака – това е друг въпрос.
  Наскоро чух една история – мъж се жени, има дете и пр. ?? един ден се изнася отвкъщи, отива при любовницата си. Оказва се, че жена му е знаела през всичкото време. Което знае?? ли колко дълго е траело? 20 години! Достатъчно, за да порастне детето, да стане самостоятелно и той да потърси личното си щастие. Неизвестното в случая е как любовницата е издържала 20 години, без да създаде собствено семейство, без да роди деца.

  Тия неща се носят като легенди по принцип, интелигентните хора не им вярват. Аз лично не знам какво да мисля по този въпрос, просто приемам фактите и толкова. Нали знае?? приказката за боговете и фактите: “Когато фактите говорят, дори боговете мълчат. Обаче когато боговете заговорят, ония с фактите никакви ги няма.”

 2. Аз пък знам за случай, когато майката не може да има деца и бащата прави детето със семейна позната, която го износва. В крайна сметка двамата си взимат правата над детето и всичките (включително с тази позната) си живеят много щастливо в съседство. Детето също знае коя е майка му и т.н… Странни неща въобще на този свят.

  ??наче случаят е друг – не съм аз този, който се опитва да избяга. Напротив – искам да съм възможно най-близко. Но това желание не е споделено. Колкото по-близко съм, толкова повече наранявам. Затова я разбирам и просто гледам да се държа настрани.

 3. Мога само да кажа, че ако тази любов не е умело самонапъхана в съзнанието илюзия, а действително те е грижа за човека и онова вътре??но гласче понякога про??епва, друг път направо крещи и не те оставя да заспи??, то прави?? добре да почака??. Никога не може?? да знае?? каква овца блее у човека. Мисли?? си едно, а току-виж излязло съвсем друго.
  Другата гре??ка е човек да бърка страховете си с вътре??ния си глас, и ината – с разума. Говоря за себе си, разбира се. Ло??о е, когато е неосъзнато. Но някой ден се осъзнава :-) ?? това е стъпка към по-доброто :-)
  Спокойно! ??ма ли любов, жените обикновено се връщаме :-)

 4. Хех…. звучи успокояващо… Но жените се връщате по колко пъти ? :) Та даже и аз не бих се върнал, ако се занимавах с някого като себе си :). При всички положения определено би трябвало да изчакам…

 5. Аз ще се върна при тебе, бе миличък… някой ден ;)

 6. Бътхед ! :) Ха-ха !

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: