Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
December 4th, 2004 by Valery Dachev

Кабели-мабели…

… връзки-мръзки, сървъри-мървъри, кастофони-мастофорни… Опаа… поувлякох се ! :)

Но в такива неща си изкарах деня: отворих очи малко преди 10, проверих си пощата още в леглото (трябва да удължа кабелите на мишката и клавиатурата), а малко след това ми звънна и Димитър. След около половин час вече бяхме в кафето на 42ри блок и обсъждахме какво има да се прави. Качихме се до вкъщи, набързо направихме един кабел за Галин (че да може да си чати и от леглото). Минавайки покрай блока описахме кабелите в другото (за мен) крило, защото там работата е съвсем неясна (имаше и висящи отрязани кабели и такива, които отиваха незнайно къде), така че да можем някаква синхронизация с базата данни при мен. Ядосах се колко малко неща в тази мрежа са неясни, подописах малко системата (тя и тя се нуждае от не малко преправяне) и набелязахме окончателно задачите. Не можахме да свършим цялата работа, но мисля, че направихме достатъчно. Трябва да отделя време да постегна базите…

Интересното е, че днес на няколко пъти ми зададоха въпроса (включително и сестра ми) “Като никой не ти плаща, защо се занимаваш ?”. Преобладават отговори като “Ми… ей тъй. Просто така. Щото кой иначе ?”. Иначе беше забавно – всякакви изцепки, особено към края, когато съвсем бяхме изтрещели от лиготия. Пък и хората ни се радваха. Изпихме по една бира по повода с Димитър и се разотидохме. Минах междувременно да забера отрязаните кабели и… тъкмо се прибрах от сестра си. Пак и бяха омазали компютъра с вируси (скапани Уинбози), но поне си похапнах :).

Comments

5 Responses to “Кабели-мабели…”
 1. Това с въпроса “Защо го прави??, като не ти плащат?” е ужасно тъпо и дразнещо, да не говорим че понякога убива и желанието ти за работа. А и обикновено никой не остава удовлетворен от отговора на въпроса, предполагам и при теб така е станало.

 2. Е, тъпо е, ама аз поне съм свикнал с мисълта, че хората не могат да ме разберат :) Май повечето хора, които се занимават с подобни проекти (например около свободния софтуер) го имат тоя проблем, и за това винаги се опитват да измислят някакво дълго обяснение, вместо да кажат накратко, че адски им харесва :)

  Дачев, btw, що не се обаждате, нали знае?? колко обичам кабелите :)

  (и обещавам да не те беся на тях :))) )

 3. В момента си трая, защото предстои окабеляване на цял нов вход :). Ти си ми козът :-P. Ще се започне от самото начало, за да е удоволствието ти пълно :). Вчера??ното бе??е ??ега работа.

 4. Дрънкайте, надявам се да не съм зает като настъпи момента :) и да се повеселим. :-)
  Дачев+Маниакс на едно място ще е фън :), особенно с кабели и суичове в ръка :)))))

  звънкайте!!! :)

 5. Проектите около свободния софтуер и без това отнемат доста време. Защо да го губим в мислене на обяснения? :) Чисто и просто си казва??: “Защото ми харесва”. Нека се чудят неразбралите – колкото и да им обяснява??, пак няма да разберат.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: