Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
December 3rd, 2004 by Valery Dachev

Windows Hosting ?

Хубаво си работих аз по магазина. Даже го завър??их. Останаха малки неща, като прехвърляне на Credit Card Checkout по SSL и проверка на работата на криптираните мейлове. Еми ето там се закучи работата:

При този хостинг директорията за HTTP е htdocs/, а за HTTPS – secure/. Често казано, не искам да дублирам системата (макар че е направена така, че да работи и от двете места без абсолютно никакви промени по кода), защото ке??овете за снимките трябва да са различни. Помолихме доставчика да промени HTTPS Document Root на htdocs/, но той заяви, че това е навъзможно ! Баси… доста странно. Добре де, ре??их, че ще правя symlink-ове. Само дето се оказа, че за този акаунт, който са ни купили (естествено, пак без да се допитат до нас…. нещото, което най-много ме ядосва в цялата работа), няма shell достъп, а да го направя по FTP не става. След като не можах да намеря някакъв PHP файлов мениджър, който да може да прави символични връзки (а нямах достатъчно време да си играя да дописвам някой такъв), попаднах на два миниатюрни скрипта, които просто ме разбиват: Php Shell и особено PHPterm. Качих първия на хостинг сървъра и той просто не проработи. Тъкмо да видя какво става и виждам, че текущата директория е “g:\\sites\\….”. Щях да се гръмна – Windows – въобще не бях обърнал внимание. Веднага забравих илюзиите си за символичните връзки.

Качваме вече нещата. Колегата изрева, че някои файлове от gpg/ директорията не могат да се качат. Псувах много ! Усетих се, че просто криптираните мейлове няма да работят – нямам ни най-малка представа как работи GnuPG под Windows, в какви директории съхранява ключовете си и съответно абсолютно никаква идея как да да ги import-на. Отделно, че GnuPG просто няма инсталират и нямат и намерение да инсталират.

Тези дни купуваме нов хостинг на Linux…

Comments

4 Responses to “Windows Hosting ?”
  1. все пак има?? server side includes, може?? да мине?? и без symlinks

  2. Не мога да include-на цялата система (или по-точно нещата, които се викат директно). Да не говорим и за картинките. То иначе може да се направи и с mod_proxy или с mod_rewrite на Apache, но явно хостигът е от тези, дето са на принципа “Нищо не бутаме, щото така работи.”.

  3. на NTFS има?? hardlinks.

    cheers,
    </wqw>

  4. Аз ако знаех как да ги направя през shell… А ако можех и да пусна отдалечен shell там (макар че не съм го мъчил въобще и сигурно може)… Щях да се чудя как да се чудя как през този shell тайничко да си инсталирам GnuPG :).

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: