Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
November 4th, 2004 by Valery Dachev

“Sorry! We f***ed up again! My apologizes to the world…”

Баси… и Кери призна победата си пред Буш. Не обичам да политиканствам, обаче ме човърка дамуеба… Вярно – официални резултати няма. Не ми се коментира изборна им система, защото Пейо го е направил достатъчно добре в блога си. Както казваше една колежка журналистка по адрес на “царя” – “Той не е лош човекът… просто е заблуден!”. Добре де… да речем, че американците не са лоши… ама бива ли да са толкова заблудени?! Оня се нареди сред най-големите терористи, измисли си война и хукна да я води… Напомня ли ви на някого?


И онези продължават да му гласуват доверие! Малко ли разруши? Малко хора загинаха? Трябва ли наистина да не си водил истинска война на собствена територия, за да не ги осъзнаваш тия неща? Одраматизираха света заради единия Пърл Харбър, а подобни изпълнения самите те имат неизброимо много. Какъв трябва да си да пищиш с години за единия Виетнам, а да направиш същата грешка ~30 години по-късно и то два пъти?! Колко още исторически грешки трябва да повториш, за да се осъзнаеш? Хората казват, че “умният човек се учи от грешките си, а хитрият – от грешките на другите”. Засега и умни не са. Лошото е, че тези неща малко или много рефлектират върху целия свят.

Какво мислят другите ? Силно ви препоръчвам да хвърлите едно око на темата в блога на Йовко. Ще си позволя да го цитирам: “Америка не просто трябваше да мине през поредните избори. Америка беше на поправителен изпит, на който се провали – пропусна да предпочете еволюцията. За което наистина дължи извинения на всички.“. Коментар от американец пак там твърдеше, че хората не гласуват за Кери, защото е “много лош” за държавата, защото щял да вдигне данъците. Някои хора там явно не разбират, че да си президент на Съединените Щати значи, не само да управляваш Америка, ами и пряко да диктуваш процесите в световен мащаб. Картинката горе пък взех от блога на Пламен Тонев. Ако идете пък на блога на Miguel de Icaza, ще видите, че и той не е особено въодушевен, макар и оптимист. Можете да погледнете и коментарите в Slashdot.org. Там можете да прочетете всякакви коментари, за това ще се въздържа от по-нататъшни такива. И все пак… за мен Буш си беше и ще си остане едно препикано Мушкато.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: