Valery's Mlog

Mindlog of a Freak
September 13th, 2003 by Valery Dachev

За мъжете, жените, птичките, пчеличките и други животни :)

Споменавал ли съм, че съм егати ненормалника? То ми и личи – друг човек май не може да ме разбере… Затуй са ме нарекли “дивеч”… А, както казваше бившата ми съквартирантка, имайки предвид мен: “Не е лесно да си дивеч!”. Защо ли? Ми гледайте сега…

На всеки “начинаещ” пубер му е става ясно, че малко са чаааак толкова разгонените жени, че да кацнат на малкия пръст даже на средностатистически мъж. То дотолкова сме свикнали с тая мисъл, че… някой да е срещнал животното “лек мъж”? Еми, няма такова добиче – има само “леки жени”. И от тук почва тая сексуална асиметрията в половете. А то си и личи: то хареми от мъже няма; лесбийките се радват на по-голям респект от гейовете, а публиката на порно каналите, порно вестниците и списания като Playboy (а даже и Playgirl) е основно мъжка. Кажете едно изречение, което да съдържа едновременно думите “фригидност” и “мъж” и което не звучи абсурдно. От друга страна обаче жената от адамово време още е по-склонна към изкушения (то затова така сме я загазили с прогонването от рая). Той Оня горе не случайно ги е лишил от тая хормонална активност, че после… жената няма спирачки. Е, някои ги е пропуснал (очудващо е, че им викат “леки”, при положение че газят като румънски ТИРове – кокошка), но това вече си е техен проблем. Ей така си ги разбирам аз нещата (или поне така ме правят спокоен :))… То дотук казаното си е достатъчно май, за да обясня всички особености в на глед шантавите си разбирания.

Всъщност, защо започнах да пиша всичко това: както всяка друга изцепка или проблясък в инак замъгления ми мозък, идеята се роди докато се къпех (да, наистина тези работи при мен стават или в банята, или докато пикая или пък в най-неподходящата за споделяне компания…:)). Та въпросния проблясък, който ме освети, докато страстно втривах шампоана в косата си, беше, че се шири някаква страшна заблуда, че между секса и любовта (повтарям “любов”, щото и аз си обичам рибките) има някаква много сериозна и неразривна връзка. Ние май забравяме от къде сме се пръкнали ! Много хора твърдят, че сме произлезли от маймуната. Може и така да е. Важното е, че сме произлезли от животните. При животните да става дума за любов ? Е, май не. Любовна игра, малко екзотични миризми, някой друг бой и толкоз… колкото да си подмамят партьорката. Каква е разликата между нас и нечовешкото население на планетата ? Твърди се, че сме можели да разсъждаваме. Да видим накъде бия накратко: при нас – мозък, разум, секс, любов, а при животните – само мозък и секс. Та с какво сме повече ? Единия разум и едната любов. Затова съм склонен да вярвам, че любовта си е въпрос на разсъдък. То не случайно се употребява израза “да си загубиш ума по някого”! Народът си го е казал. Той (народът) и още много други работи е казал де. Както правилно отбеляза един авер (драсти, батка! :)), това, дето Фройд го е написал в хиляди страници, хората са го синтезирали само в едно безглаголно изречение: “Голям х*й – весела къща !” (не дай си Боже някой да го приеме буквално !). И си е прав: сексът движи света и ще продължи да го прави, защото, колкото и умни да ставаме, сексът е въпрос на хормони. За да си в мир със себе си, трябва да им угаждаш. То не случайно големите пари падат от голямото порно. Порното е като рекламата – толкова повече се харчи, колкото повече се доближава до желанията. “Най-важна е душата на човек… и зъбите му.” – афтентичен лозунг на реклама на паста за зъби. :) Коя е една от най-старите професии на света? Таз, на ония по магистралите.

До тук добре. Къде е връзката между любовта и секса? Верните отговори (ако има такива) изпращайте на познатия ви e-mail адрес. Е, докато не се намери такъв отговор, аз ще продължавам да пиша. Да, най-добрият секс е с любимия човек – общоприето сякаш мнение. Много мъже обаче явно не го споделят. Имах възможността да си полафя с едно инак доста интелигентно за професията си момиче, което се води “компаньонка”. Аз до тогава живях с убежението, че дотам опират само сексуално незадоволени индивиди. Тя обаче каза, че “незадоволени” не е подходящата дума – по-често я търсели мъже, които искали по-разюздан секс – без задръжки. Явно някои просто не могат без да си ги избият тези задръжки някъде. Абе то мъжът не бил чак толкова лошо същество май – защо да имаш задръжки пред най-близкия си човек, освен ако не защото се съобразяваш с него? Разум, разум… Е, какво тогава ги кара да опрат до там? Хормони, хормони… последните май нямат много връзка с главния. А то повишената хормоналната активност у мъжете си е постоянна. Това е – хормонът води мъжа към секса (било то за носа или за нещо друго), а колкото и да му мислиш, колкото да разсъждаваш, хване ли те големия ищах, не можеш да го озаптиш. Мисълта ми е, че желанието и нежеланието ни за секс са оправдани от животинския ни произход. Да искаш обаче да споделиш живота с някого, да бъдеш с него… това е нещо друго. Там се намесва оная сравнително висша инстанция (в сравнение с оназ по-нисшата.. така де, дето е в ниското – от кръста надолу). Още по-сбито: правиш секс с тази, към която те влече, а живееш с тази, която обичаш. В идеалния вариант двете са една и съща жена. Защо да правя проблем на приятелката си за изневяра? Не че ми е неприятно, ако го направи.. просто и влизам в положението. Аз мога – аз съм мъж. Тя обаче ще ми строши главата, ако направя същото. Тя не може да ми влезе в положението – тя е жена. No offense! :)

Друго забавно нещо е бракът?! Лелей… страшна дума. То у хората една радост, едно нещо… За мен бракът си е женска приумица! Ако една жена иска сигурност и мисли, че бракът и я дава, това е ебаси заблудата. Е, аз не искам да заблуждавам “либето” си. Ако това и дава сигурност, ами не поведението ми, явно има нещо гнило в цялата работа. Ако някой мисли, че ако преосмисля чувствата си, единият брак ще ме спре… жестоко се лъже. Еми няма! Той прави проблеми, но и преодолими. Е, трябва ли да си създаваме проблеми? Кофти моментът е, ако плануваш дете (не дай си Боже да изскочи без да си го планувал). Срамничко е за чадото да казва на приятелите си, че “мама и тати живеят заедно, но не са женени”. Поне на мен така ми се струва. Вече било нормално обаче, казват.

Хора, имам една моба към вас: години вече ме не ми дава мира върпосът “КАКВА ПОДЯВОЛИТЕ Е ТАЯ ИСТОРИЯ С ПТИЧКИТЕ И ПЧЕЛИЧКИТЕ?”. Верните отговори и на този въпрос приемам на e-mail адреса си. На мен тате не ме е учил на тез работи… Май и него. Само по филмите ли я има тая история? Да не говорим, че само я споменават, пък в един филм не са я разказали. Сериозно се замислям, че и те не я знаят и е станала някакво абсолютно клише. Ако не е така, свиркайте!

Стига толкоз! Аз такива сериозни работи бях написал горе, че направо ме достраша и ги изтрих – никога не ми е отивало да съм сериозен. Недоспал (явно) също.

Лека нощ! :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: